elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technician
This site helps you to save the Earth from electronic waste! Downloading is free!
Thank you!

GOLDSTAR CBT-9508 SCH

TV - SERVICE MANUALType: (PDF)Size
1.8 MB
Page
16
Category
TV  -  SERVICE MANUAL

Sponsored link


Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?

Document preview

GOLDSTAR CBT-9508 SCH service manual


Sponsored links

Click the preview picture to see bigger size.
The preview is worse quality than the original pdf.

This file is downloadable free of charge: ...processing...

Notice! You are not logged in, only 3 downloads per day possible for you. If you want to get repairing help or download more repair schematics please sign in or sign up by completing a simple electrical test or write your question to the Message board without registration.

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.

 
Relevant forum topics:


Sziasztok! A problémám nem nagy de kellemetlen. Kb. 3 éve kaptam ezt a tv-t nem használtam de most szükségem lenne rá. A csatornákat nem tudom eltárolni mindig keresnem kell, ha tudtok segítsetek. Nem tudom melyik gombot kell megnyomni a tároláshoz. Köszönöm a segytséget.
Üdv urak! Van itt egy ilyen tv ami már lassan az idegeimre megy. Eredetileg azzal hozták hogy búgott a hangja. A panelt kicsit megmozgatva elhalgatott teljesen majd visszajött. Átforrasztottam a TBA 120-ast és a környékét, a hangvégfokot meg a vezérlőprocit is. Ezután semmi hangja nem volt. A TBA 120-at cseréltem, így már jó lett a hang, de egy fix hangerőn szólt nem lehetett szabályozni. AV-ről nem volt hang. Kiderült hogy a TDA 1940-es tiltja a hangot, mert a 7-es lábán a megadott 11.4 V helyett, közel 0 V-ot mértem. A hanghiba feltárása közben a szín is elment. AV-n jó, de tunerről nincs szín. Cseréltem a késleltető művonalat, a színdekódert (TDA3560). Elkókat átmértem a színdekódernél, volt amelyiket cseréltem is, de semmi eredmény. A hanghiba mellett, a színhibát, okozhatja a TDA 1940? Mert ez válassza le a függőleges, és a sorszinkronjelet, meg ebbe van a burst generator. Esetleg merre érdemes még keresgélnem? Köszönöm előre is!
Üdv! Azzal kezdeném, hogy TV-t még nem javítottam és másnak nem is csinálnám, de a Mamám TV-je, és nem szeretne másikat. A TV-szerelő azt mondta, hogy javíthatatlan, de arra a kérdésre, hogy miért, csak habogott valamit. Lényeg a lényeg megpróbálnám megcsinálni ám nem jutok dűlőre vele! A fő probléma: Este ki lett kapcsolva stand-by-ba és reggel nem kapcsolt be. Bekapcsoláskor semmi sem történik, csak halk "ciripelő" hangot lehet hallani. A panelon érezhetően semmi sem melegszik, durranni se durrant. Azzal kezdtem, hogy az elektrolit kondikat a tápban kicseréltem. Ez nem oldotta meg a problémát, sőt tegnap már standby-ba se tudtam a TV-t kapcsolni. Jelenlegi állapot: Konkrétan a főkapcsolóját bekapcsolva serceg, kikapcsolva nem. Semmire sem reagál, standby led nem világít, távirányítóra sem reagál. Először azt hittem a hangszóró "ciripel", de lehúztam a csatlakozóját,és ugyanúgy hallatszott. Annyit sikerült kiszűrnöm, hogy vagy a képcsőgyújtó trafó zúg, vagy a mellette hűtőbordán lévő KDS1555-ös 3 lábú alkatrész.(talán tranzisztor? Nem találtam róla semmit sem.) Egy kis tippet szeretnék kérni, hogy mit mérjek, mert ami a rajzon szerepel(amit kb. 5 perce találtam meg) azokat holnap tudom csak megmérni, de az 3 feszültség érték, és a "ciripelésből" arra következtetek,hogy azok megvannak. Üdv!
 
Similar manuals:
 
More useful contents:


If you want to join us do not hesitate just register to the site (fill up a simple electricity test)
You can write in English in the forum no need hungarian translation!


ElektroTanya (c) 2005-2017 ::pihe::