elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technician
This site helps you to save the Earth from electronic waste! Downloading is free!
Thank you!

MAGNAT RAVE 220 SCH

CAR-AUDIO - SERVICE MANUALType: (PDF)Size
1.3 MB
Page
1
Category
CAR-AUDIO  -  SERVICE MANUAL

Sponsored link


Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?

Document preview

MAGNAT RAVE 220 SCH service manual


Sponsored links

Click the preview picture to see bigger size.
The preview is worse quality than the original pdf.

This file is downloadable free of charge: ...processing...

Notice! You are not logged in, only 3 downloads per day possible for you. If you want to get repairing help or download more repair schematics please sign in or sign up by completing a simple electrical test or write your question to the Message board without registration.

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.

 
Relevant forum topics:


Üdv! Picit hosszú lesz, elnézést! Az alábbi képen egy Magnat Classic 360 autós erősítő táprésze látható. A zöld vonaltól balra a meghajtás, ha jól látom egy egyszerű astabil multivibrátor, a jobb oldalon pedig a kapcsoló fet-ek. 	 http://elektrotanya.com/files/magnat1.jpg Katt a nagyobb változatért. Az én verzióm egy picit különbözik a képtől, csak négy darab fet van benne, de az a négy fet erősebb valamivel. Minden más ugyan az. A készülék hibás, az összes fet átütött, csúnyán meg is égették a nyákot. Jelenleg IRF1010N van benne (55V, 11mOhm, 85A). A fet ára 500 ft/darab. Ezt szeretném helyettesíteni, de van egy paramétere, ami nem tudom, hogy esetemben mennyire okozhat problémát, méghozzá a sebessége: td(on) Turn-On Delay Time: 13 ns tr Rise Time: 76 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 39 ns tf Fall Time: 48 ns Az alábbi alternatívákon gondolkodok: IRFZ48N - 55V, 11mOhm, 64A) - 190 Ft, Ez elég gyors, de valamivel kevesebb áramot tud IRF2807 - 75V, 13,Ohm, 82A - 255 Ft, 2 mOhm-mal nagyobb belső ellenállás és az egyik paraméter rosszabb td(on) Turn-On Delay Time: 13 ns tr Rise Time: 64 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 49 ns tf Fall Time: 48 ns IRF3205 - 55V, 8mOhm, 110A - 245Ft, jóval erősebb de lassabbnak tűnik td(on) Turn-On Delay Time: 14 ns tr Rise Time: 101 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 50ns tf Fall Time: 65 ns PJP75N75 - 75V, 11mOhm, 75A - 180Ft, távol keleti csoda, nem is hallottam még róla td(on) Turn-On Delay Time: 22 ns tr Rise Time: 20 ns td(off) Turn-Off Delay Time: 90ns tf Fall Time: 18 ns Hozzátenném, hogy a TO220 tokozás maximálisan 75A áramot enged folyamatos üzemben. A magam részéről az IRFZ48N-t választanám, de az majdnem 20 amperrel kevesebbet tud. Ha az kevés, akkor az IRF2807-t, ami majdnem olyan gyors mint az eredeti, viszont picit nagyobb a belső ellenállása, tehát jobban melegszik. Egy hálózati kapcsoló tápba vidáman beleraknék egy másik fet-et, mert ott IC vezérli amiben van védelem. Ez viszont ha jól látom vidáman szénné égeti magát. Nem akarok olyan alkatrészt berakni, ami elsőre látszólag jól működik, de hosszabb távon gondot okozhat. Ne feledjük, hogy autós erősítőről van szó, ott pedig -20 és +50 fok között bármi előfordulhat, egy esetlegesen működő alkatrész hosszabb távon problémát okozhat. A kérdés: helyettesíthetem a fenti FET-ek közül valamelyikkel a hibásakat, vagy ragaszkodjak az eredetihez? Mennyire befolyásolja a fenti kapcsolóüzemű tápban a működést a fetek sebessége, belső ellenállása? Törődjek vele, igenis ragaszkodjak a gyors verzióhoz, vagy egyáltalán nem számít? Update: További szempont, hogy erősebb fet berakásával esetleg még robosztusabbá tehetem a szerkezetet, az IRF3205 pl. többet tud, viszont jóval lassabbnak tűnik. Érdemes ilyenen gondolkozni? DM
Üdvözlet mindenkinek.Egy Magnat Xcite 560-assal küzdök.A végfok tranzisztorai B778 és D998.Ilyeneket sehol sem találok.Kérem segítsen valaki azzal,hogy megírja a helyettesítő alkatrészek típusát,amit kapni is lehet valahol,vagy esetleg olyan készüléket,amiben ugyanez van,hátha tudok szerezni valahol egy rosszat,amiben van két jó végfoktranzisztor. Előre is köszönöm a válaszokat.
magnat classic 180 autóserősítő kapcsolási rajzát keresem mert hozárk jívítani , de már belenyúltak előtte és nem tom mihez vagy mit cseréltek..
 
Similar manuals:
 
More useful contents:


If you want to join us do not hesitate just register to the site (fill up a simple electricity test)
You can write in English in the forum no need hungarian translation!


ElektroTanya (c) 2005-2017 ::pihe::