elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technician
This site helps you to save the Earth from electronic waste! Downloading is free!
Thank you!

VIEWSONIC VP181B S-2 SM 1A

MONITOR - SERVICE MANUALType: (PDF)Size
4.8 MB
Page
91
Category
MONITOR  -  SERVICE MANUAL

Sponsored link


Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?

Document preview

VIEWSONIC VP181B S-2 SM 1A service manual


Sponsored links

Click the preview picture to see bigger size.
The preview is worse quality than the original pdf.

This file is downloadable free of charge: ...processing...

Notice! You are not logged in, only 3 downloads per day possible for you. If you want to get repairing help or download more repair schematics please sign in or sign up by completing a simple electrical test or write your question to the Message board without registration.

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.

 
Relevant forum topics:


Egy Viewsonic VX912 LCD 19" moncsi rajzát keresném! Hibajelnség a következő: A monitor müködik rendesen kép is meg minden Vga rol, viszon DVI röl nem hajlandó képet adni és a gép sem ismeri fel! próbáltam több kábelt hozzá, de semmi változás. Valami ötlet? UI.:(még nem szedtem szét vga -rol használtam)
Üdv! Egy ideje kellemetlenkedin a fent említett típusu monitor , A jelenség a következő. 4 db gomb van a monitoron és egy bekapcsoló. A 4 gomb : 1 , fel , le , 2 . Ebböl a fel , le működik , az 1 es és a 2 es nem csinál semmit. Az 1-es csinálná a menü/entert , a 2.es pedig a kilépést ha jól emlékszem. A nyomom a fel , le gombokat kontraszt állításra van lehetőség. Próbáltam az OSD lock - ot , a power lock - ot de nem sikerült előhozni . Töröltem 24C16 eepromot , hátha valami beragadt és ez zavarja meg. Mértem a gombokat , mind fel van húzva 3,3V ra , a mikrokontollerbe bemegy , és amikor megnyomom megjelenik a gnd az ic lábán az összes gombnál. Hibás lenne a program? Valaki ötlet ?:)
Sziasztok! Sikerült kapnom egy a témában szereplő monitort, ami 22"-os. Pár éve még működött (láttam), de hely hiány miatt raktárba került. Mivel bekapcsolás után csak a zöld led világított rajta kép nélkül, szétszedtem. A hiba okozóját (szerintem) egyből megtaláltam: a vízszintes eltérítőtekercs csatlakozójánál körbeégett a forrasztás. Ezt javítottam, eltérítő tranyó 2SC5584 mérve jó. A kollektor-emitter közt lévő damper-dióda FMPG-5 zárlatos volt, amit cseréltem egy bontottra. Találtam még egy zárlatos IRF740-et is a környéken, meg egy szakadt ellenállást is (RH34) a FET ágában, amiket cseréltem. Sajnos ezzel nem oldódott meg a probléma, továbbra sem működik a monitor. Több rossz alkatrészt nem találtam benne. Nagyfesz látszólag van, fűtés megy. Mérni nem tudom a nagyfeszt, de az anódról levéve a serleget kb. 2 centiről áthúz. Az eltérítő tranyó kollektorán csak kb. 8V-ot mérek multiméterrel. Szkópon kb. 100V-os tüskéket látok, ami igen kevés (a függőleges tekercsen sokkal több van). Nem igazán látom át, honnan van tápja a vízszintes eltérítésnek. Valaki esetleg rajzzal, ötlettel tudna segíteni megköszönném! 2003-as monitor, sajnálnám kidobni. Üdv.: bosan
 
Similar manuals:
 
More useful contents:


If you want to join us do not hesitate just register to the site (fill up a simple electricity test)
You can write in English in the forum no need hungarian translation!


ElektroTanya (c) 2005-2017 ::pihe::